полезни сайтове

Словото

http://www.slovo.bg

Виртуалната библиотека Словото е една от най-старите сред родното Интернет пространство и съдържа всички произведения, които можете да срещнете в конспекта на малките и големите ученици.  Онлайн книжарницата на сайта ще ви предложи страшно много физическа литература, която можете да купите на преференциални цени. Дъщерен сайт на Словото е Словеса (http://www.slovesa.net), насочен към новините от областта на културата. В него ще намерите най-новото от различни рубрики, като литература, музика, сцена (театър, опера, балет), кино и образи (фотография, изобразително изкуство, скулптура).

KidsBG

www.kidsbg.com

Дете, родител или просто любопитен посетител, на KidsBG всеки може да открие по нещо интересно. За малчуганите има онлайн игри, приказки, стихотворения, детски чат, както и рубрика за млади писатели, където на всяка творба се обръща подобаващо внимание. За родителите се предлагат редица специализирани материали, като едни от най-ценните са свързани с храненето на малчугана, възпитанието и тънкостите в образоването му. На сайта има и форум, в който можете да споделите проблема си, а реален психолог ще обърне внимание на запитването ви. 

Библиотеки

http://bibliotekibg.primasoft.bg 

Ако ви трябва информация, свързана с библиотеките в България, това е мястото. Тук ще намерите новини, стандарти, нормативни документи, публикации, информация за библиотечно образование и професионалните организации. В раздел "Библиотеките в България" ще откриете списък на над 400 наши книгохранилища, подредени по азбучен ред на градовете, като повечето са със собствени уебстраници.  Не пропускайте и секцията "Интересни връзки", където са поместени над 160 полезни препратки към чуждестранни библиотечни сайтове, литература, култура, изкуство, природа, екология, държавни институции, медицина и др.

Аз, детето

www.az-deteto.bg

Сайт, изцяло насочен към най-малките. Страницата е пълна с образователни материали под формата на занимателни игри и дава отговори на много въпроси, свързани с учебния материал. В секция "Забава" ще бъдете приятно изненадани от десетки идеи за практически игри у дома, сред приятели или навън. Категорията с новините не е от най-често обновяваните, но съдържа полезна информация за родители, учители и ученици. Не на последно място на сайта има секция за актуални конкурси, чрез които можете да спечелите любопитни награди, като екскурзии и детски книжки.

Знам

http://znam.bg

Общообразователен портал, осъществен с подкрепата на просветното министерство и на министерството на съобщенията в рамките на Националната програма за въвеждане на Интернет и комуникационните технологии в образованието.

 ucha.ce

http://ucha.se

Образователен сайт №1. В него след регистрация можете да учите по много забавен и лесен начин своите уроци. С помощта на видео уроци и упражнения можете отлично да се подготвите за училище.